Cei patru fosti ministri vizati in dosarul Rompetrol II pot fi urmariti penal

Cei patru fosti ministri, Mihai Tanasescu,?Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, cercetati?in dosarul Rompetrol II,?pot fi urmariti penal.?Presedintele Klaus Iohannis a semnat cererea DIICOT.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Nicolae Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 – 2004, a lui Ioan Dan Popescu, fost Ministru al Economiei si Comertului in perioada 2003 – 2004, a lui Teodor Gheorghe Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2005 – 2007, respectiv in perioada 2009 – 2010 si a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2008 – 2009, pentru a se proceda conform legii.?Totodata, Parchetul General a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri.
Solicitarea a fost facuta de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Tero?rism (DIICOT). Prejudiciul a fost estimat, la data savarsirii faptelor (adica fara actualizari si penalitati), la peste 600 de mi?lioane de dolari.
Procurorii sustin ca exista indicii de savarsire a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, de abuz in serviciu si de complicitate la delapidare.
Citeste si:?Dosarul Rompetrol II, faza ministrilor din trei guverne, constituiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *