Cel mai mare esec al guvernarii: Romania pierde 7 miliarde de euro de la UE

Investitii zero, viitorul amanetat

Nimeni nu plateste factura incompetentei la cel mai inalt nivel! Viitorul imediat al Romaniei suna prost pentru ca Guvernul Ponta a taiat spre zero bugetele de investitii in ultimii trei ani si s-a dovedit incapabil sa cheltuie banii UE!

Romania se afla la doar patru luni distantta de momentul cand va pierde definitiv fonduri UE de cel putin 7 miliarde de euro!
Cu patru luni inainte de inchiderea exercitiului financiar 2007 – 2013, Romania este abia la jumatatea drumului – a luat de la Bruxelles doar 9,9 miliarde de euro fonduri structurale, dintr-un total pus la dispozitie de UE de 19 miliarde de euro, ceea ce inseamna o rata de absorbtie de 52%.
Nici vorba sa se mai ajunga in decembrie la absorbtia a 80% din fonduri, cum a promis guvernul, scrie Ziarul Financiar. Iar acest lucru se va vedea in starea drumurilor, a infrastructurii de apa, in micile afaceri.
Pentru o tara ca Romania, 7-8 mld. euro in investitii, bani pe cale sa se piarda, ar fi insemnat enorm. Situatia prezenta va reflecta in viitor in potentialul de crestere economica, mult diminuat prin neefectuarea investitiilor.
Anii in care cheltuielile de investitii au fost oaia neagra a bugetului se razbuna acum, potrivit zf.ro. La final de exercitiu financiar nu mai exista forta pentru a schimba major lucrurile.
Efortul pe care bugetul ar fi trebuit sa-l faca anul acesta cheltuind in proiecte cu fonduri europene si asteptand apoi rambursarile nu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *