Cel mai valoros campionat de fotbal din lume

de Andrei Mazurchievici Publicat la: 06.06.2013 17:46 Ultima actualizare: 06.06.2013 17:55

AFP//Mediafax Foto
Prima liga de fotbal din Anglia, Premier League, ramane cel mai valoros campionat din lume, fiind evaluat la un miliard de euro, potrivit unui raport al companiei de audit Deloitte, informeaza goal.com.
Potrivit raportului, Premier League isi pastreaza suprematia in fata Bundesligii, insa campionatul german dispune de mai multi spectatori, dar si de salarii in conformitate cu puterea financiara a cluburilor.

Prima liga engleza a generat venituri de aproximativ doua miliarde de euro in sezonul 2011/2012, in timp ce Bundesliga a avut incasari de circa 1,9 miliarde de euro.
La Liga (Spania), Serie A (Italia) si Ligue 1 (Franta), impreuna cu Premier League si Bundesliga detin un procent de 48 la suta din cota de piata a fotbalului european.
Fotbalul continua sa fie stabil din punct de vedere economic in ciuda problemelor financiare de la nivel mondial, dupa ce veniturile totale au crescut cu 11 procente, pana la 19 miliarde de euro.
In Premier League, Serie A si Ligue 1 salariile reprezinta intre 70 si 75 la suta din bugetele cluburilor. In schimb, La Liga are un procent de 60 la suta, in timp ce Bundesliga de doar 51 la suta.
In sezonul 2011/2012, salariile au crescut cu 16 la suta in Premier League, ceea ce reprezinta de doua ori mai mult decat in celelalte patru ligi importante. In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *