Cel putin 37 de morti in urma unei revolte intr-o inchisoare venezueleana

Cel putin 37 de persoane au fost ucise in cursul unei revolte intr-un centru de detentie preventiva din statul Amazonas, in sudul Venezuelei, au anuntat miercuri autoritatile, citate de AFP.
Parchetul general a anuntat ca a desemnat noi procurori pentru a “ancheta moartea a 37 de persoane in cursul preluarii controlului asupra Centrului de detentie judiciara din Amazonas”, la Puerto Ayacucho, un oras cu 40.000 de locuitori, situat in apropierea frontierei cu Brazilia si Columbia.
In cursul violentelor, 14 functionari au fost raniti, a adaugat Parchetul general, fara a specifica daca printre persoanele decedate sunt si gardieni.
Doua ONG-uri pentru apararea drepturilor omului, Una Ventana a la Libertad si Observatorio Venezolano de Prisiones, au precizat ca cele 37 de persoane decedate sunt detinuti.
Guvernatorul statului Amazonas, Liborio Guarulla, a declarat pe Twitter, cu putin timp inainte de anuntul Parchetului general, ca avusese loc un “masacru” in care “peste 35 de persoane” si-au pierdut viata in timpul intrarii in centrul de detentie a unei unitati speciale a Ministerului de Interne si al Justitiei.
Potrivit guvernatorului, circa 105 persoane erau detinute in cladire in cursul declansarii evenimentelor de miercuri.
“Este cea mai grava revolta pe care am avut-o vreodata intr-un centru de detentie preventiva”, a precizat Carlos Nieto, coordonator al ONG Una Ventana a la Libertad.
“Unii detinuti se aflau intre aceste ziduri de ani, desi ei nu trebuiau sa ramana acolo mai mult de 48 de ore”, a subliniat el.?
In mod normal, potrivit programului oficial, “cel putin o inchisoare ar trebui sa fie construita in fiecare stat al tarii. Dar in Amazonas, piatra de temelie nu a fost inca pusa”, a denuntat Carlos Nieto.
La sfarsitul anului 2016, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *