Cele 10 reguli pentru un stil de viata sanatos, la inceput de an scolar.

Odata cu inceperea noului an scolar, este indicat ca parintii sa alcatuiasca pentru cei mici un program riguros, din care sa nu lipseasca nici orele de studiu, dar nici timpul petrecut in familie.
Este bine ca, la trezire, copilul sa faca cateva exercitii de inviorare, sa nu sara peste micul-dejun si nici peste gustarile dintre mese. Nu uitati sa petreceti timp cu cel mic si sa includeti in programul lui si plimbari in parc si spectacole la teatru, arata Fundatia PRAIS, prin programul “Si eu traiesc sanatos!”, desfasurat in mai multe orase din tara.
Cititi in continuare cele 10 reguli pentru un stil de viata sanatos:
Dimineata, dupa trezire, copilul trebuie sa faca exercitii usoare de inviorare, sa se spele pe dinti si sa imbrace haine curate, iar camera scolarului trebuie aerisita.
Cel mic nu trebuie sa sara peste micul-dejun. Prima masa a zilei trebuie sa fie consistenta, bogata in fibre. Un mic-dejun sanatos este format, de exemplu, dintr-o portie de cereale, o portie de proteine (4-5 migdale) si o portie de lactate (un pahar de lapte).
Copiii consuma multa energie in timpul activitatilor scolare si extrascolare. De aceea este recomandat ca parintii sa integreze gustari intre mese in planul alimentar zilnic, pentru ca elevul sa se concentreze mai usor la activitatile de peste zi. In jurul orei 10.00, cel mic ar trebui sa manance un fruct si un iaurt sau un pahar cu lapte ori un sandvici cu carne slaba.
Pentru un randament ridicat, cei mici trebuie sa se hidrateze si sa bea doi litri de lichide pe zi.
Parintii nu trebuie sa uite ca un copil in crestere ar trebui sa aiba trei mese regulate pe zi, doua gustari si sa consume cinci portii de legume si fructe zilnic. Astfel, masa de pranz este o alta etapa obligatorie pentru un stil de viata sanatos: copiii trebuie sa manance legume proaspete, cereale (orez, de exemplu) si carne slaba (pui, peste).
Gustarea de dupa-amiaza ii va oferi celui mic energie pentru teme si joaca. Pe post de gustare sunt recomandate si sandviciurile cu paine integrala, covrigei sau tortillas din cereale integrale, cereale bogate in fibre, morcovi si alte legume crude, asezonate cu un dressing cu un continut scazut de grasime, biscuiti sau grisine graham, fructe proaspete cu iaurt sau unt de arahide.
Orele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *