Cele mai bune design-uri de produse din 2007

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Au fost acordate premiile IDEA (International Design Excellence Awards) 2007, pentru cele mai bune design-uri de produse, dintr-o varietate de categorii.

Premiile IDEA 2007 au fost acordate pentru nu mai putin de 81 de proiecte din cele mai diferite domenii, de la masini si avioane, pana la toalete, aparatura medicala sau accesorii pentru calculatoare. Premiile au fost selectate din 1096 de proiecte americane si 595 de proiecte din alte 29 de tari.

Desi de o mare varietate, proiectele premiate au avut ca numitor comun simplitatea si eficienta de utilizare. Multe dintre acestea sunt concepte care iau in considerare mediul si incearca sa minimizeze impactul asupra acestuia.

Iata si cativa dintre premiantii care au legatura cu domeniul IT-ului.

LOMAK (light operated mouse and keyboard) este un concept de mouse si tastatura ce permite persoanelor cu dizabilitati fizie sa opereze un PC, folosind o tehnologie de senzori luminosi. Sistemul este controlat cu un pointer de mana sau care poate fi plasat pe cap, cu un fascicul luminos, ce selecteaza o tasta sau o functie de mouse.

MY_WAY Printer este o imprimanta portabila, cu Bluetooth, pentru camere digitale, carduri de memorie sau telefoane mobile, ce permite imprimarea in 2 directii, stanga-dreapta sau sus-jos, si care ofera un feed-back continuu privind stadiul imprimarii.

Intel Mobile Clinical Assistant este un device portabil pentru procesarea informatiilor despre pacientii din spitale, dotat cu scanner de coduri de bare pentru a citi informatiile de pe bratari speciale purtate de pacienti sau de pe medicamente si a asista cu dozarea acestora, plus camera digitala si conexiune wireless, oferind doctorilor acces instant la bazele de date cu informatiile despre pacienti.

Smart Money este un card de credit sau debit de forma unui breloc de chei, cu RFID, si care pentru tranzactii mici, de sub 25 $, nu necesita introducerea unui PIN, fiind foarte usor de folosit.

Printre alte proiecte interesante se numara Optalert, ochelarii pentru soferi care avertizeaza cand acestia dau semne de oboseala, Yoggie Systems? Gatekeeper, sistemul de protectie extern pentru notebook-uri, sau MoGo Mouse BT, un mouse pentru laptop-uri, ce are forma unui card de extensie, si care, atunci cand nu e folosit, este inserat in laptop.

spot_imgspot_img