Cele mai bune idei de cadouri pentru copiii de 3-5 ani

Obisnuit sa le oferi celor mici tot ce isi doresc, la un moment dat devine dificil sa mai gasesti un cadou cu care sa ii surprinzi. Afla din articolul de mai jos cateva idei de daruri pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, potrivite a fi oferite atat la zile de nastre cat si de sarbatori.

Inainte de a incepe prezentare ideilor despre care vorbeam, este important sa intelegem care este profilul copilului situat in acest interval de varsta. Ce abilitati psihice si fizice are, cat de bine intelege lumea din jur si pericolele la care este expus si asa mai departe.

Asadar, copiii din aceasta grupa de varsta sunt foarte energici, mobili si curiosi. Sunt peste tot, caci este imposibil sa ii tii intr-un loc.

Incepand cu varsta de 3 ani incep sa inteleaga mai bine desenele animate, sa joace jocuri de rol si sa socializeze mai mult cu alti copii. In plus, incep sa isi dezvolte si mai mult abilitatile fizice si devin capabili sa mearga pe bicicleta fara roti ajutatoare, pe skateboard sau pe

Pe de alta parte, nu sunt prea constienti de pericolele la care se supun, deci tind sa se puna in situatii nu tocmai sigure. De aceea, inca trebuie supravegheati indeaproape si invatati sa poarte obligatoriu echipament de protectie atunci cand merg cu bicicleta, rolele sau trotineta.

Un alt aspect ce trebuie mentionat este ca in jurul varstei de 4-5 ani copiii devin mult mai pretentiosi in ceea ce priveste cadourile pe care le primesc (isi manifesta singuri dorinta de a primi un anumit lucru) si poate fi destul de greu sa ii surprinzi sau sa le satisfaci doleantele. Cu toate acestea, iata cateva idei care te pot scoate din impas:
1. Obiecte care indeamna la miscare
Nu trebuie sa fii foarte direct si sa ii spui copilului ca e cazul sa mai lase telefonul si sa iasa afara la joaca caci ai toate sansele sa te lovesti de un refuz. Tenteaza-l in schimb cu jucarii sau obiecte interesante care il vor determina sa faca miscare.

Cele mai indemana cadouri din aceasta categorie pot fi: minge (de fotbal, volei, baschet), role, tricicleta sau bicicleta, patine, palete de badminton, coarda de sarit.
2. Obiecte care ii starnesc curiozitatea
In afara de dezvoltarea fizica, trebuie sa ai in vedere si stimularea partii intelectuale a copilului tau. Pentru asta, atunci cand ii cumperi o jucarie, ai in vedere ca aceasta sa ii aduca si un plus de cunostinte si sa ii starneasca intr-un fel curiozitatea.

Exemple de astfel de cadouri: puzzle-uri, jocuri de memorie, jocuri de construit, carti interactive sau frumos colorate, carti de colorat, instrumente muzicale, pasta de modelat, o vacanta.

In final, pentru a fi cat mai sigur ca vei da lovitura cu cadoul ales, ai grija ca acesta sa se potriveasca cu interesele si personalitatea copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *