Centru de testare a medicamentelor, inaugurat la Suceava.

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Centrul de Cercetare Clinica si Studiu Clinic de Faza I reprezinta o investitie de doua milioane de euro a firmei germane 3S Pharmacological Consultation & Research si a functionat din 2001 pana in prezent in cadrul Spitalului Judetean Suceava.
Clinica are la dispozitie 60 de locuri pentru voluntarii care vor accepta conditiile de studiu pentru testarea medicamentelor generice – medicamente care sunt copii ale celor originale, deja existente pe piata.
Centrul de la Cumparatura are contracte incheiate cu diferite firme farmaceutice mici si medii din tara si din strainatate, pentru care realizeaza testarea medicamentelor generice care ar urma sa fie introduse pe piata.
Sambata, 3 decembrie, a avut loc inaugurarea Centrului de Cercetare Clinica si Studiu Clinic de Faza I, situat in satul Cumparatura, comuna Bosanci. Centrul reprezinta o investitie a firmei germane 3S Pharmacological Consultation & Research, care in ultimii ani s-a dezvoltat in mod semnificativ pe teritoriul Romaniei, ajungand acum si in Suceava. Directorul executiv al Centrului, dr. Simona Rizea-Savu, a declarat ca activitatea propriu-zisa de cercetare clinica va fi initiata in luna ianuarie a anului 2012 si ca in construirea centrului si in punerea la punct a tuturor detaliilor s-a investit nu mai putin de doua milioane de euro.
Activitatea Centrului deschis in Cumparatura se refera la studii de bioechivalenta pe voluntari sanatosi. Este vorba despre o continuare a programelor de studii clinice, desfasurate prin intermediul aceleiasi companii inca din anul 2001, in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava. Clinica are la dispozitie 60 de locuri pentru voluntarii care vor accepta conditiile de studiu pentru testarea medicamentelor generice – medicamente care sunt copii ale celor originale, deja existente pe piata. Activitatea Centrului de Cercetare Clinica este reglementata de Agentia Nationala a Medicamentului si de Comisia Nationala de Etica de la nivelul Ministerului Sanatatii. Directorul executiv a precizat ca toate avizele necesare de la Ministerul Sanatatii au fost primite, inclusiv cele referitoare la dotarea necesara pentru un astfel de centru.
Procedura prin care se desfasoara studiile clinice de bioechivalenta debuteaza cu selectionarea voluntarilor sanatosi dintr-o baza de date. Acestia sunt informati in legatura cu toate detaliile legate de testarea substantelor in cauza, voluntarii primind si un formular de consimtamant. Orice aspect legat de testare poate fi apoi discutat cu investigatorul clinic, urmand un timp de asteptare pe care voluntarul il are la dispozitie pentru a lua hotararea pe care o doreste. Participarea la cercetarea clinica este acceptata prin semnarea unui contract in prezenta unui martor.O data consimtamantul oferit, voluntarul este internat pentru o perioada de 36 de ore, daca este vorba despre o singura administrare a substantei testate, si de 4-5 zile daca este vorba despre mai multe administrari. In prima zi sunt efectuate analize medicale de rutina, electrocardiograme, examene clinice care sa certifice starea de sanatate a voluntarului. Daca acesta corespunde criteriilor medicale prevazute de protocol, in dimineata urmatoare va primi doza din medicamentul testat. Toate conditiile de internare sunt standardizate, de asemenea, conform protocolului, incluzand alimentatia si temperatura. Voluntarul este apoi supravegheat de personalul medical care inregistreaza …

spot_img