Centura de Aur s-a pus in miscare fara Iran, dar cu toata floarea Rusiei si Cubei.

Inceputul, ca orice inceput, a fost unul timid pentru a 38-a editie a Centurii de Aur, una in format nou, mai proaspat si mai dinamic. Doar zece meciuri in prima zi, “din cauza deciziei unor nationale de nu nu inscrie sportivi la toate categoriile”, dar printre ele s-au strecurat si trei veritabile batalii intre Cuba si Rusia, candva mari prieteni si rivale, acum doar rivale.
Partidele, disputate in cadrul a doar cinci categorii au fost unele preliminarii, abia de ieri intrandu-se in faza sferturilor de finala si de maine in cea a semifinalelor, acolo unde se asteapta “adevaratul spectacol pe care il doreste publicul iubitor de box”, asa cum sustin organizatorii.
La 60 de kilograme, dintre cele patru meciuri, cel mai interesant a fost cel in care au luptat Serghei Kranitcki si Ivan Onate Louit, rusul impunandu-se cu 2-1. A fost doar prima lupta cubanezo-rusa pentru ca dupa alte patru partide, la 64 de kilograme s-a inregistrat una dintre marile surprize nu doar ale zilei ci, probabil, ale momentului, Yasniel Toledo Lopez, numarul 1 mondial fiind spulberat de Grigorii Lizunenko. In ultimul meci al galei, cel de la categoria grea, cubanezii si-au luat o palida revansa prin succesul lui Jose Larduet Gomez in fata lui Nikita Stogov, dar deja au pierdut o centura pe care se bazau, si doua dintre cele zece propuse la sosirea in Romania.
Iranul a spus pas, la fel si Selby
Desi anuntasera ca vor face deplasarea la Constanta, sportivii iranieni nu au mai ajuns in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *