Cercetatorii suedezi au reusit sa creeze “materialul IMPOSIBIL”.

Upsalite, un material complet nou care ar putea avea numeroase intrebuintari, supranumit “materialul imposibil”, a fost creat de cercetatorii de la Universitatea Uppsala din Suedia, informeaza Mediafax.
Acest nou tip de carbonat de magneziu, desi nu are un aspect spectaculos, a fost denumit “materialul imposibil” de cercetatorii suedezi.
Denumit “Upsalite”, acest material extrem de poros detine noul record mondial in privinta suprafetei exterioare si a capacitatii de absorbtie a apei, potrivit comunicatului emis de Universitatea Uppsala. Oamenii de stiinta considera ca noul material ar putea avea numeroase intrebuintari si aplicatii, precum controlarea umiditatii in procesele utilizate de industria electronica si cea farmaceutica si absorbtia toxinelor dupa producerea unor catastrofe chimice.
“In ciuda celor spuse de peste 100 de ani in literatura stiintifica, am descoperit ca acest tip de carbonat de magneziu amorf poate fi obtinut printr-un proces foarte simplu, la o temperatura joasa”, a declarat coautorul studiului, Johan Gomez de la Torre, procesor de nanotehnologie si materiale functionale la universitatea suedeza.
Savantii au reusit sa obtina “upsalite” in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *