Cezar Preda:Nu stiu cu ce lideri PDL a discutat Basescu, dar toata lumea pierde din acest referendum

de Ema Toader Postat la: 18.07.2012 16:55 Ultima actualizare: 18.07.2012 17:23

CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO
Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca nu stie cu ce lideri ai PDL a discutat Traian Basescu, dar a aratat ca “nu USL trebuie sa se ocupe sa aduca oamenii la vot, ci romanii trebuie sa stie pentru ce sunt chemati la vot”.
Cezar Preda a aratat ca personal crede ca din acest referendum toata lumea pierde – atat USL, cat si PDL, cat si Traian Basescu si, “cel mai grav, toti romanii”.
“Nu stiu cu ce lideri a discutat Traian Basescu. Eu spun nu ca USL trebuie sa se ocupe sa aduca oamenii la vot, eu spun ca romanii inainte de a se duce la vot trebuie sa stie pentru ce sunt chemati. La acest referendum, ca si la cel din 2007, politicienii se folosesc de fiecare cetatean al Romaniei pentru a-si atinge propriile obiective. Din acest referendum toata lumea pierde, pierde si USL, pierde si Traian Basescu, pierde si PDL, pierde si Parlamentul, si toti oamenii politici pierd, si, ceea ce este cel mai grav, pierd si toti romanii”, a precizat Cezar Preda.
“Ii manipuleaza pe romani sa vina la vot pentru ca fiecare roman ce a votat sa fie facut responsabil de catre politicieni pentru viata din ce in ce mai proasta pe care cu totii o s-o aiba in viitor”, a mai spus Preda.
“Acesta este cel mai grav lucru: ca politicienii incapabili sa rezolve problemele in institutiile democratice fundamentale incearca sa-i pacaleasca pe romani pentru ca romanii sa devina responsabili pentru viata lor in viitor, si nu politicienii. PDL nu a luat o decizie finala, acesta este punctul meu de vedere personal”, a adaugat Cezar Preda.
Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, miercuri, la gandul.live, ca are pareri divergente cu unii lideri ai PDL care considera ca solutia in privinta referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, in timp ce el ii cheama pe romani la vot.
“Sunt lideri PDL care vor sa castig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart”, a spus Basescu.
El a aratat ca lideri PDL considera ca nu trebuie sa fie obligatia presedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL si a majoritatii parlamentare care l-au suspendat.
“Iar eu spun ca nu. Eu ii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *