CFR anunta intarzieri de pana la o ora, din cauza caniculei

Trenurile ar putea ajunge la destinatie cu intarzieri de pana la o ora, din cauza limitarilor de viteza impuse de canicula, avertizeaza CFR, conform Mediafax.
Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informeaza ca, de marti pana joi, conform avertizarilor meteo de la Administratia Nationala de Meteorologie, vor fi introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul solului.
Citeste si: Cum trebuie sa luptam impotriva caniculei. Sfaturi de la MS
“Astfel, in data de 12 august, incepand cu ora 11.30, viteza de circulatie a trenurilor de marfa si de calatori se reduce cu 10-50 km/h fata de viteza normala, pe anumite sectii de cale ferata. Aceasta masura este necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta. Prin aplicarea acestei masuri se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 30-40 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. In cazul trenurilor de lung parcurs, care tranziteaza mai multe judete aflate sub averizarea ANM de canicula este posibil sa apara intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute/tren”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *