CGMB a aprobat alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezerva pentru plata unor salarii

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, miercuri, alocarea a 524.000 de lei din Fondul de rezerva pentru plata salariilor, aferente lunii octombrie, la Teatrul de Comedie si la Circul Globus.

Consilierii generali au aprobat, in sedinta de miercuri, diminuarea Fondului de rezerva cu suma de 524.000 de lei, pentru majorarea bugetului Teatrului de Comedie pe 2015, dar si al Circului Globus.
“Se aproba modificarile bugetului Teatrului de Comedie pe anul 2015 si bugetului Circului Globus pe anul 2015, la cheltuielile de personal conform Anexa, care face parte integranta din prezenta Hotarare. Bugetul de venituri si cheltuieli al Teatrului de Comedie pe anul 2015 se majoreaza cu suma de 222.000 lei si bugetul de venituri si cheltuieli al Circului Globus se majoreaza cu suma de 302.000 lei”, se precizeaza in documentul aprobat miercuri, citat de Medifax.
In nota de fundamentare se arata ca plafonul repartizat pe acest an Municipiului Bucuresti pentru cheltuieli de personal este insuficient, situandu-se chiar sub limita executiei bugetare la 31 decembrie 2014.
“Urmare plafonului insuficient, au fost aprobate pentru institutiile de interes local cheltuieli de personal sub nivelul executiei la 31 decembrie 2014 cu un minus de 3,8 la suta astfel incat, incepand cu luna octombrie a.c., unele institutii se confrunta cu imposibilitatea platii drepturilor de personal, alte institutii confruntandu-se cu aceasta situatie incepand cu luna noiembrie”, se arata in nota de fundamentare.
Prin notele de fundamentare transmise de Circul Globus si Teatrul de Comedie se motiva necesitatea si urgenta majorarii bugetului la cheltuieli de personal pentru plata drepturilor salariale incepand cu luna octombrie.
In prezent, Fondul de rezerva este de 9,631 milioane de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *