Chicago si-a reafirmat statutul de sanctuar pentru imigranti, dupa ce Trump a amenintat ca va deporta trei milioane de oameni

Primarul Rahm Emanuel a reafirmat luni statutul de sanctuar pentru imigranti al orasului Chicago, a doua zi dupa ce presedintele ales al SUA a amenintat ca va ordona arestarea sau deportarea a doua sau trei milioane de imigranti ilegali, relateaza Reuters, preluata de Agerpres.
“Sunteti in siguranta in Chicago. Sunteti aparati in Chicago. Si sunteti sprijiniti in Chicago. Acesta este un oras al incluziunii”, le-a transmis Emanuel celor fara documente legale de resedinta, intr-o conferinta de presa la spitalul de copii Ann & Robert H. Lurie. Mai mult, primarul – fost sef al personalului Casei Albe in primul mandat al presedintelui Barack Obama – a promis ca imigrantii vor avea in continuare acces la serviciile publice, inclusiv educatie si asigurari de sanatate finantate de municipalitate.
Managerul spitalului, Patrick Magoon, a afirmat ca atitudinea lui Trump fata de imigranti provoaca un stres enorm si exista date care arata ca numarul apelurilor la numere de urgenta pentru crize si prevenirea sinuciderilor s-a dublat in statul Illinois in ultima saptamana, dupa alegerile prezidentiale.
Chicago, al treilea oras ca marime din SUA, face parte din miscarea “sanctuarelor”, alaturi de New York, Los Angeles si alte peste 30 de localitati, ai caror primari au facut promisiuni similare: politia locala nu va verifica statutul de imigrant al suspectilor arestati si nu va pune astfel de informatii la dispozitia autoritatilor federale care ar putea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *