Chiftele cu carne de pui, un deliciu in sezonul rece

Ingrediente
1 piept de pui
1 ceapa
4-5 catei usturoi
2 oua
1 ardei gras rosu
1 legatura patrunjel
1 felie groasa paine
50 ml lapte
cimbru
sare
piper
ulei, pentru prajit
sos de rosii
masline fara samburi
Mod de preparare
Tai pieptul de pui in felii si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai pe jumatate si o toci tot la masina. Zdrobesti usturoiul si-l pui intr-un bol, alaturi de carne si ceapa. Peste toate pui ouale, ardeiul maruntit, patrunjelul taiat marunt, painea inmuiata in lapte, apoi stoarsa bine, cimbru, sare si piper, dupa gust.
Framanti bine totul cu mainile pana se omogenizeaza si formezi chiftelele, pe care le prajesti, la foc mediu, in ulei incins. La final, le scoti pe o hartie, pentru a absorbi uleiul in exces. Le servesti cu sos de rosii, masline si, dupa preferinta, rondele de ceapa rosie.
Afla cum se prepara puiul cu usturoi la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *