Chinezii au construit 120 km de sosea de mare viteza doar din deseuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Chinezii pot construi din orice

In timp ce autostrazile din Romania se surpa la doar 10 luni de la inaugurare, in China se reusesc adevarate minuni ale ingineriei: de exemplu, sosele de mare viteza din deseuri.

Chinezii au reusit sa finalizeze constructia unei sosele de mare viteza doar din resturi reprezentand 122 de kilometri intre orasele Lintong si Xi”an, capitala provinciei Shaanxi din centrul Chinei.
Pentru realizarea proiectului ambitios s-au folosit 5,7 milioane de tone de deseuri de materiale de constructii, iar potrivit agentiei de stiri Xinhua, dezvoltarea de proiecte realizate prin intermediul acestor solutii face ca soselele sa fie mult mai stabile si mai rezistente decat cele construite cu materialele traditionale, scrie presa internationala.
Cea mai dificila parte in tot procesul de constructie pe baza deseurilor de materiale de constructii a fost separarea elementelor utile de cele inutile, asa cum este cazul identificarii bucatilor de otel, caramizi si betoane, de alte deseuri, acest lucru fiind realizat prin intermediul unor echipamente speciale.
Conform calculelor autoritatilor chineze, reciclararea deseurilor care au fost folosite pentru constructia soselei de mare viteza a adus o economie de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru intregul proiect.
Soseaua pe care autovehiculele vor putea circula cu viteze de cel mult 120 km/h va fi inaugurata in luna noiembrie, potrivit …

spot_imgspot_img