Chinezii investesc 1 miliard de euro in Oltenia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Constantin Nita a afirmat sambata, la Targu-Jiu, la o intalnire cu autoritatile locale, in prezenta premierului Victor Ponta si a altor membri ai Guvernului, ca procedurile de infiintare a societatii mixte vor incepe inaproximativ sase saptamani, dupa care documentatia in baza careia vor incepe lucrarile la acest proiect ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.
Investitia vizeaza realizarea unui grup energetic nou la Rovinari, de 600 MW, urmand sa fie create astfel circa 400 de noi locuri de munca, negocierile cu partea chineza fiind incepute de mai multi ani, informeaza Mediafax.
Ministrul Economiei a mentionat ca Termocentrala Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia, va beneficia in acest an de 30 de milioane de euro pentru a continua procesul de modernizare, Termocentrala Turceni avand si ea la dispozitie un credit BERD de 200 de milioane de euro tot pentru modernizare.
Constantin Nita a precizat ca modernizarile se fac in contextul in care CEO trebuie sa isi reduca costurile si sa se incadreze in pretul de vanzare a energiei pe bursa, in perspectiva in care unitatea urmeaza sa vanda la bursa un pachet de …

spot_imgspot_img