Chinezii vor sa exporte in SUA si Europa masini dezvoltate impreuna cu Volvo.

Chinezii de la Geely, producator auto care detine si marca Volvo, vrea sa dezvolte impreuna cu brandul auto suedez masini pe care sa le exporte catre pietele occidentale. Planul chinezilor este sa foloseasca imaginea buna pe care o are Volvo pentru a-si mari exporturile de masini, conform ANE.
Producatorii chinezi duc lupte pe mai multe fronturi, o data impotriva marcilor occidentale care invadeaza piata din China si a doua oara mai ales impotriva celorlalti producatori chinezi in ceea ce priveste exporturile si crearea unei imagini de producator sigur pentru piete precum SUA sau UE. De aceea, in febra parteneriatelor intre marcile chinezesti si cele occidentale, care pare sa fi cuprins in ultimii ani industria auto din China, Geely vrea sa profite de aceasta situatie si sa-si consolideze imaginea cu ajutorul Volvo.
“Achizitia brandului Volvo ne-a intarit imaginea iar clientii de peste ocean ne vad ca o companie internationala. Exporturile in SUA si Europa se vor baza pe acele modele dezvoltate impreuna”, a declarat Gui Shengyue, CEO Geely. Producatorul chinez anunta ca ar putea incepe vanzarile unor modele dezvoltate in parteneriat cu Volvo in 2015, pe piata din China. Unul dintre modelele pentru care Geely are in plan inceperea exporturilor catre Marea Britanie este compacta?Emgrand EC7.Modelele Volvo – Geely ar urma sa-i ajute pe ambii producatori, pe chinezi la exporturi, iar pe Volvo la vanzarile din China. Un centru de cercetare comun al celor doua marci ar urma sa fie construit in?Gothenburg, Suedia, asta dupa chinezii le cereau suedezilor acces total la tehnologiile pe care le folosesc pentru dezvoltarea modelelor Volvo.
“Presiunea competitivitatii pusa pe producatorii chinezi ar trebui sa creasca enorm in urmatorii ani, avand in vedere ca majoritatea marcilor internationale isi consolideaza prezenta in China”, se arata intr-un comunicat al Geely. Chinezii resimt din plin aglomerarea producatorilor europeni si americani pe piata lor, in conditiile in care cele mai bine vandute modele sunt tot cele ale unor marci ca Volkswagen sau GM.
Geely a vandut anul trecut putin peste 100.000 autoturisme la export, insa anul acesta estimarile sunt de 180.000, ceea ce ar aduce brandul auto in competitie stransa cu Chery, lider al exporturilor in 2012, cu vanzari de 184.800 unitati, conform Asociatiei Producatorilor Auto …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *