Chitoiu: ALDE a luat act de demisia premierului Tudose. Decizia privind noua nominalizare trebuie sa fie luata in coalitia PSD ALDE

“ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din functia de prim-ministru, ca urmare a retragerii sprijinului politic de catre PSD. Noua propunere oficiala pentru functia de premier va fi facuta in cadrul coalitiei de guvernare PSD-ALDE. Insa, decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie sa fie luata in urma unei analize amanuntite, in asa fel incat sa ne asiguram ca programul de guvernare al coalitiei PSD-ALDE va fi pus in aplicare”, afirma Daniel Chitoiu, citat intr-un comunicat al ALDE.
Conform sursei citate, pentru ALDE, doua sunt obiectivele majore pe care le va avea in vedere. Pe de o parte, agenda de guvernare si viziunea noului premier cu privire la punerea in practica a programului de guvernare.
“Dupa primul an de guvernare al coalitiei PSD-ALDE Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, au crescut pensiile si salariile, a fost redusa fiscalitatea, a fost deblocata absorbtia de fonduri europene, iar prin promovarea legilor justitiei am facut pasi importanti pentru a proteja drepturile si libertatile cetatenilor si a limita influenta sistemului paralel de putere”, subliniaza Daniel Chitoiu.
Al doilea obiectiv al ALDE se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *