Chitoiu: Nu am afirmat niciodata ca proiectul de la Rosia Montana va demara in acest an

Chitoiu: Nu am afirmat niciodata ca proiectul de la Rosia Montana va demara in acest an

Mai multe ONG-uri i-au solicitat premierului Victor Ponta sa il demita pe ministrul Chitoiu, intrucat acesta ar fi afirmat, la 1 iunie, in privinta proiectului de la Rosia Montana, ca este convins ca va demara in acest an.
Premierul Victor Ponta declara marti seara ca ministrul Chitoiu a dorit sa spuna ca “nu se face proiectul Rosia Montana anul acesta”, dar ca “,nu i-a iesit “nu-ul”
Potrivit lui Chitoiu, declaratia prin care se asuma termenul de sfarsit de an 2012 s-a referit la preluarea societatii Cupru Min Abrud de catre Consiliul Judetean Alba, in cazul in care, dupa primirea avizului de mediu, nu se gaseste pana la sfarsitul acestui an un investitor care sa reia exploatarea miniera.
“Ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la Rosia Montana, cat si la Cupru Min Abrud. Prezenta mea aici este o garantie ca mineritul in aceasta zona se va dezvolta”, este declaratia lui Chitoiu cu ocazia deplasarii la Rosia Montana, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Totodata, potrivit reprezentantilor ministerului, cu ocazia conferintei de presa sustinuta la Alba, in data de 1 iunie, ministrul Chitoiu a declarat ca, “in ceea ce priveste Rosia Montana, o sa avem (peste doua saptamani) o intalnire cu investitorii, impreuna cu reprezentantii Ministerului Mediului, pentru a ne prezenta programul lor de investitii si a ne asigura ca programul de investitii in domeniul mediului va fi realizat. Investitorii trebuie sa depuna garantii materiale colaterale, astfel incat dupa exploatare sa fim convinsi ca se vor executa. Nu ne putem juca cu viata si destinele oamenilor si cu generatiile viiitoare, pentru ca investiile in mediu sunt o componenta importanta a exploatarilor miniere de la Rosia Montana”.
In privinta Cupru Min, ministrul a precizat, cu aceeasi ocazie, ca “daca nu gasim un investitor care sa reia expoloatarea miniera, pana la sfarsitul acestui an, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, ne gandim – avem prevazut in programul de guvernare USL si domnul Ponta a declarat saptamana trecuta – la preluarea acestei societati de CJ Alba ca sa o punem pe picioare si sa o eficientizam”.
Reprezentantii Ministerului Economiei fac precizarea ca pot pune la dispozitie inregistarea audio a conferintei sustinuta de ministrul Chitoiu la 1 iunie la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *