Cinci motive pentru care e bine sa-ti lasi barba.

Multe vedete de la Hollywood, de la Ben Affleck si George Clooney pana la Sam Mendes si Joacquin Phoenix, apar tot mai des in public purtand barba. Acestia isi justifica alegerea, pe langa estetica, si prin avantaje pentru sanatate, potrivit Mediafax.
In primul rand, spun adeptii parului facial, dar si expertii in sanatate, barba apara impotriva efectelor nocive ale soarelui, scrie dailymail.co.uk. Astfel, cei care poarta barba se pot apara de cancerul de piele, provocat mai ales de radiatiile solare. Cercetatorii au descoperit ca partile fetei acoperite de barba sau de mustata sunt cu o treime mai putin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, in comparatie cu partile care nu sunt acoperite.
O alta teorie se refera la faptul ca firele de par carliontate din barba resping razele ultraviolete.
De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, barbatii care sufera de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai putine crize datorita parului facial, mai ales al mustatii, care opreste alergenii sa fie inhalati si sa ajunga astfel in plamani.
Putini sunt aceia care stiu ca parul facial incetineste procesul de imbatranire. Barba opreste deshidratarea si protejeaza pielea de vant, unul dintre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *