Cinci persoane retinute in legatura cu atacul din Chelsea si inca un dispozitiv exploziv gasit la New Jersey

Conform presei, cei cinci suspecti ar fi fost arestati la bordul unui vehicul care circula pe Belt Parkway, o autostrada ce trece la sud de districtul Brooklyn. Masina tocmai depasise podul Verrazano, care leaga districtul Staten Island de Brooklyn.
Biroul FBI din New York a indicat, pe contul sau de Twitter, ca a retinut un vehicul in legatura cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea si a asigurat ca “nimeni nu fusese inculpat”.
Intervievat de AFP, un purtator de cuvant al politiei din New York a refuzat sa confirme aceste arestari, indicand doar ca “ancheta continua”.
Ancheta vizeaza explozia unui dispozitiv sambata la inceputul serii in cartierul Chelsea, soldata cu ranirea usoara a 29 de persoane.
EXPLOZIE in cartierul Chelsea din New York: 29 de raniti. Ministerul de Externe: Nu sunt cetateni romani VIDEO UPDATE
Potrivit New York Daily News, anchetatorii ar fi identificat un suspect datorita unei camere de supraveghere video, recuperata in Chelsea.
Nu este insa stabilit daca aceasta persoana figureaza printre cei cinci pasageri ai vehiculului interceptat duminica, potrivit cotidianului.
Tot duminica seara, un colet suspect a fost reperat langa gara Elizabeth, in New Jersey, a indicat presei primarul orasului, J.Christian Bollwage. Potrivit lui, doi trecatori care observasera coletul ar fi vazut fire electrice si o teava metalica.
Gara Elizabeth a fost inchisa si traficul feroviar intrerupt, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *