Cine este Paul Stanescu, propus la Ministerul Dezvoltarii, in locul lui Sevil Shhaideh

UPDATE 17,50: Vicepresedintele PSD Paul Stanescu, propus sa fie ministru al Dezvoltarii Regionale, a declarat vineri ca pentru aceasta functie il recomanda experienta lui de consilier judetean si de presedinte al Consiliului Judetean Olt.
Pe de alta parte, Stanescu a negat ca ar avea vreun dosar penal si a spus ca declaratia lui mai veche, aceea ca nu doarme noaptea de frica DNA, ar fi fost doar o gluma.
Vicepresedintele PSD, Paul Stanescu, propus pentru preluarea protofoliului Ministerului Dezvoltarii Regionale, in locul lui Sevil Shhaideh, este unul dintre cei mai influenti apropiati ai lui Liviu Dragnea. La alegerile din 2016 el a renuntat la postul de presedinte al CJ Olt pentru a candida pentru Senat.
A fost presedintele CJ Olt timp de opt?ani, iar din 2016 e senator. El si-a impus si fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stanescu, fiind deputat, iar sotia sa a ajuns din profesor la Scoala generala Visina consilier la Ministerul Educatiei. Familia Stanescu e reprezentata la nivel politic si de tatal celor doi frati parlamentari, care a fost primar PSD in comuna Visina pana la 75 de ani.
Paul Stanescu e considerat unul dintre cei mai duri baroni din PSD, cu o influenta majora la nivel central. El l-a ajutat pe Liviu Dragnea, alaturi de alti lideri PSD din sud, sa preia sefia partidului. Intre timp insa, relatiile Stanescu – Dragnea s-au racit in ultimele luni, potrivit mai multor surse din partid.
Aceleasi surse spun ca Paul Stanescu conduce de facto judetul Olt, desi acum este doar senator. De altfel, judetul Olt a primit in aceasta vara cei mai multi bani de la Ministerul Dezvoltarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (faza 2).
Paul Stanescu a fost timp de 8 ani presedintele CJ Olt, anterior fiind directorul firmei de mecanizare in agricultura Agromec Visina (1992-2008), director I.A.S Studina (1988-1991) si directorul Fabricii de conserve Caracal (1982-1987). El a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova (1982).
El a intrat in PSD in 2003. Adevarul scrie ca in 2010 l-a invins la alegerile interne din PSD Olt chiar pe Ion Toma, cel care il adusese in partid.
Dupa ce procurorii DNA au anuntat ca au inceput urmarirea penala impotriva lui Sevil Shhaideh si ca vor sa faca acelasi lucru, cu avizul Camerei Deputatilor, si cu Rovana Plumb, liderul PSD Olt a declarat ca le va ruga pe cele doua colege sa nu-si prezinte demisia.

“Eu le voi cere sa nu-si dea demisia. Am spus de la inceput. Pentru ca e o facatura. Le voi ruga pe cele doua doamne, colegele mele, sa nu-si dea demisia. Am stat si eu de vorba cu oameni care se pricep, cu specialisti, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *