Cine ocupa cele opt pozitii eligibile pe lista PNL pentru europarlamentare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Cristian ANDREI Publicat la: 10.03.2014 20:29 Ultima actualizare: 10.03.2014 20:32

Numele care vor reprezenta PNL la alegerile europarlamentare au fost discutate intr-o sedinta informala a liberalilor care a avut loc in aceasta seara la Palatul Parlamentului. Printre numele propuse se numara Adina Valean, Norica Nicolai, Renate Weber si Eduard Hellvig. In dezbatere a fost si numele fostului senator Mircea Diaconu, dar liberalii ezita sa-l puna pe liste din cauza verdictului de incompatibilitate dat de ANI.

Liberalii au avut in aceasta seara o sedinta informala, in care s-a discutat despre lista PNL pentru alegerile europarlamentare programate pentru 25 mai. Decizia finala urmeaza sa fie luata maine de Biroul Politic National al PNL.
In urma discutiilor, s-a stabilit ca pentru cele opt pozitii considerate eligibile de PNL, fiecare candidat sa fie atribuit unei regiuni.

Astfel, Norica Nicolai va reprezenta regiunea Nord – Vest, Adina Valean regiunea – Sud Muntenia, Eduard Hellvig, regiunea Centru, Renate Weber – regiunea Bucuresti -Ilfov, Mihai Turcanu – regiunea Nord Este, Claudia Benchescu – regiunea Sud – Vest si Cristian Busoi – regiunea Vest.
Lista pentru alegerile europarlamentare este una nationala, candidatii castigand un fotoliu de europarlamentar in functie de scorul obtinut la nivel national de partid. In joc sunt puse 32 de mandate, iar daca PNL obtine un scor in jurul a 25% are sanse sa trimita opt europarlamentari.
Fostul senator Mircea Diaconu a fost in carti pentru un loc de europarlamentar, dar colegii de …

spot_imgspot_img