Circulatie blocata vreme de 45 de minute pe A2

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Circulatia autovehiculelor a fost blocata vineri dimineata timp de 45 de minute la statia de taxare de la Fetesti pe sensul dinspre Bucuresti spre Constanta iar in prezent masinile trec prin zona cu aproximativ 40 – 50 de kilometri pe ora, au anuntat reprezentantii Politiei Autostrazi, citati de Mediafax.
Premierul Victor Ponta anunta joi ca plata taxei de trecere a podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda va fi suspendata permanent la sfarsit de saptamana, caracterizand aceasta masura drept o rezolvare romaneasca generata de faptul ca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) este incompetenta in a identifica un sistem in care soferii sa achite taxa fara a sta la coada.
Sistarea platii taxei de pod la sfarsit de saptamana a intrat in vigoare la 4 iulie si este valabila pana la 31 august.
Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti – Constanta in intervalul 18:00 – 24:00, in zilele de vineri, si simbata intre orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta – Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, intre 16:00 si 24:00.
Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de week-end in care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti – Cernavoda a fost extins.
Astfel, soferii care merg spre litoral nu platesc taxa in intervalul orar 14:00 – 24:00 (vineri) si 06:00 – 14:00 (sambata). La intoarcerea spre Bucuresti, incasarea tarifului este sistata duminica in intervalul orar 10:00 – 24:00, mai scrie Mediafax.
Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar in vara anului trecut, pentru sfarsitul de saptamana, dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia …

spot_imgspot_img