Clujul gazduieste cel mai important salon de inventica din Transilvania

In perioada 23-25 martie 2016, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca organizeaza Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii a”Pro Invent”.
Evenimentul este, printre altele, locul de intalnire al inventatorilor si inventiilor cu oameni de afaceri, intreprinzatori interesati sa puna in practica rezultatele cercetarii, inovarii si creativitatii romanesti.
Salonul reuneste si in acest an peste 60 de entitati participante: universitati, institute, centre si statiuni de cercetare, firme, asociatii ale inventatorilor, persoane fizice din tara si din strainatate. Peste 350 de inventii au fost inscrise pentru jurizare si acopera variate domenii ale stiintei si tehnicii, de la noi specii de plante, protectia mediului, tehnica de calcul, telecomunicatii si pana la recuperarea metalelor rare din haldele de steril si implanturi ortopedice, potrivit ClujToday.ro.
Noutati pentru tinerii?cercetatori
Salonul din acest an vine cu o noutate pentru ti?nerii participanti la eveniment: organizarea primei editii a Conferintei Tine?rilor Cercetatori “Pro Invent”. Conferinta se adreseaza grupurilor de tineri cercetatori din cele mai diverse domenii de activitate si isi propune sa se constituie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *