CNN lauda Bucurestiul si le ofera americanilor sapte motive pentru a vizita capitala Romaniei

Zilele in care Bucurestiul era cunoscut ca?Micul Paris al Estului au disparut demult, dar asta nu inseamna ca, odata cu ele, a pierit si gloria orasului. Acum, capitala Romaniei se redefineste si imbina istoria cu?modernitatea, scrie CNN. Printre blocurile de apartamente din epoca comunista se afla cladiri bizantine, biserici vechi de secole si vile Art Nouveau.
CNN le ofera turistilor sapte motive pentru a vizita Bucurestiul:?
1.?Un Centru Vechi tanar
Centrul Vechi al Capitalei a supravietuit demolarilor lui Nicolae Ceausescu, care a incercat sa transforme Bucurestiul intr-o capitala socialista. Dupa o perioada de stagnare, cladirile din Centrul Vechi au inceput sa fie restaurate. Strazile pietruite, circulate doar de pietoni, s-au transformat intr-una dintre cele mai vii zone de noapte din Europa.
2. Palatul Parlamentului
Acest colos arhitectural este campion la mai multe categorii: cea mai grea cladire din lume, cea mai mare cladire din Europa ( masoara aproape patru milioane de metri patrati si are 1.000 de incaperi) si a doua cladire administrativa, ca marime, din lume (dupa Pentagon). Palatul Parlamentului este o marturie a opulentei pe care Ceausescu si-a dorit-o, inainte de a fi dat jos de la putere, printr-o lovitura de stat.
3. Concertele de la Ateneul Roman
O seara la Ateneul Roman inseamna bucuria de a asculta filarmonica George Enescu, intr-una dintre cele mai impresionante cladiri de secol XIX din Bucuresti. Ateneul seamana cu un templu antic grecesc si are o cupola de 41 de metri inaltime. Interiorul este decorat cu o tesatura din frunze de aur, balcoane de marmura si scari largi, in spirala. Sala de concerte isi intampina oaspetii cu o fresca de 70 de metri lungime si de trei metri inaltime, care prezinta istoria Romaniei.
4. Biserica Stavropoleos
Construita in secolul al XVIII-lea de calugarul grec Ioanikie Stratonikeas, biserica Stavropoleos este mica, dar armonioasa. Biserica ortodoxa este construita in stil brancovenesc. Sculpturile in lemn si combinatia de elemente arhitecturale romanesti si bizantine?pot fi admirate in interior.
5. Ramasitele Micului Paris
Bucurestiul a fost cunoscut ca Micul Paris, o capitala prospera, in timpul domniei regelui Carol, care a adus arhitecti francezi pentru a o reinventa. Din pacate, o mare parte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *