COD RUTIER 2018: Amenda de 3.000 de lei pentru soferii care au asa ceva in masina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

COD RUTIER 2018:?Soferii care obisnuiesc sa circule cu masini care au lipite pe geamuri, fie ele geamuri laterale, parbriz sau luneta, diverse accesorii, iar acestea reduc, prin numar sau dimensiuni, vizibilitatea conducatorului auto, risca amenzi consistente, ce pot ajunge pana la aproape 3.000 de lei.
Legislatia rutiera in vigoare stabileste ca a”aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea” reprezinta o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni.
In conditiile in care clasa a IV-a de sanctiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse intre noua si 20 de puncte-amenda, iar punctul-amenda are valoarea, in 2018, de 145 de lei, persoanele fizice care aplica diverse obiecte pe suprafata geamurilor sau in dreptul acestora pot fi amendate cu sume curpinse intre 1.305 si 2.900 de lei.?
Accesoriile amintite in Codul rutier pot fi odorizante, carnete de notite, diverse obiecte religioase (icoane si cruciulite), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate si altele, dar si vinietele sau abtibilduri a”colectionate” pe marginea parbrizului. Alte obiecte care reduc vizibilitatea soferului sau a pasagerilor si pentru …

spot_imgspot_img