#COLECTIV 1 AN. Fostul primar al Capitalei sustine ca, imediat dupa incendiul din Colectiv, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu i-a dat asigurari ca nu este nevoie de nimic

Stefanel Dan Marin, primar interimar al Capitalei in urma cu un an, cand a avut loc incendiul din clubul Colectiv, sustine ca municipalitatea a incercat sa ofere suport, insa ministrul Sanatatii de la vremea respectiva, Nicolae Banicioiu, i-a transmis ca nu e nevoie de nimic, informeaza Mediafax.
“Erau foarte multe victime, foarte multi raniti carora li se acorda primul ajutor direct pe caldaram sau in ambulantele ajunse la fata locului. S-a luat in calcul amenajarea unui spital de campanie acolo, dar secretarul de stat Raed Arafat comunica in permanenta cu spitalele si cerea sa ii puna la dispozitie toate locurile libere din spitalele de urgenta, inclusiv la Spitalul Militar. La ora 12 noaptea, nu mai era niciun ranit de transportat la spital si incepusera pregatirile pentru transportarea celor decedati la Institutul de Medicina Legala. La Primaria Generala am convocat in jurul orei 01.00 un comandament, pentru a vedea cu ce pot cele 19 spitale din subordinea municipalitatii sa ajute, ce substante sau medicamente de care ar fi nevoie putem da spitalelor unde au fost dusi ranitii din Colectiv. Ministrul Sanatatii de atunci, Nicolae Banicioiu, ne-a dat asigurari atunci ca au tot ce le trebuie, ca nu e nevoie de nimic”, a precizat fostul primar, pentru Mediafax.
In aceasta vara, Stefanel Dan Marin a fost ales consilier local in cadrul Primariei Sectorului 4, adica exact autoritatea locala care a eliberat Clubului Colectiv documentele necesare functionarii. Cel care a semnat autorizatia de functionare, Cristian Popescu Piedone, a demisionat la cinci zile dupa producerea tragediei din 30 octombrie 2015, fiind ulterior trimis in judecata pentru doua fapte de abuz in serviciu.
?
In acest context, el a explicat ca la primar ajung foarte multe documente care necesita semnatura, astfel ca ar fi dificil sa se faca verificari la toti agentii economici care au nevoie de autorizatii, astfel ca Directia semneaza autorizatia “in baza semnaturilor pe care le-au dat anterior?toti cei responsabili”.
“In biroul primarului, ajung foarte multe documente care necesita ca ultima semnatura pe cea a primarului. Dar ar fi aproape imposibil pentru orice primar sa faca verificari pe teren la absolut toate autorizatiile de functionare. Daca fiecare sector are un numar de 5.000 de agenti economici in sector, fie un chiosc, fie un bar, fie o terasa, ar fi imposibil sa verifice real acele autorizatii. Directia semneaza cum ca respectivul petent a depus toate actele necesare in vederea autorizarii si respecta legea, atunci primarul nu are altceva de facut decat sa semneze respectiva autorizatie, in baza semnaturilor pe care anterior le-au dat toti cei responsabili. Asta inseamna ca oricine ar fi fost primar al Sectorului 4 ar fi facut acelasi lucru si ar fi semnat acea autorizatie pentru Club Colectiv, bazand-se, desigur, pe expertiza celor din subordine care au semnat si au confirmat ca se respecta legea si clubul indeplineste conditiile de functionare. Foarte multi primari au semnat autorizatii si acorduri de functionare fara sa se duca la fata locului si sa verifice personal”, a mai spus Stefanel Dan Marin.
Cu toate acestea, fostul primar interimar precizeaza ca, dupa incendiul de la Colectiv, primarii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *