Colonelul Dogaru baga mortul in casa USL. La ce s-au angajat Ponta, Constantin si Chitoiu cand au semnat CONTRACTUL cu “societatea civila”

de Cristian ANDREI Postat la: 26.07.2012 13:35 Ultima actualizare: 26.07.2012 14:40

Un document furnizat ziarului gandul in cursul zilei de miercuri incearca sa demonstreze ca Guvernul Ponta s-a angajat sa desfiinteze Curtea Constitutionala, DNA, ANI si CNSAS. Parti din document au aparut in cursul acestei dupa-amieze pe mai multe site-uri de stiri.
gandul a stat de vorba in ultimele 24 de ore cu partile implicate si va prezinta, in continuare, povestea completa a celui mai “exploziv” document care a aparut in saptamana referendumului.
Pe data de 13 iulie, conducerea USL a semnat cu un numar de circa 60 de asociatii, fundatii si ONG-uri un ACORD in care se spun urmatoarele:
“Conducerea USL este de acord, in principiu, cu lista obiectivelor propuse de entitatile componente ale Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) prn Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Incepand cu 18 iulie 2012, pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma definitiva, in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri a CNCS care l-a propus”. Documentul este semnat de co-presedintii USL Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, pe de o parte, si colonelul Mircea Dogaru, pe de cealalta.
CLICK PENTRU A MĂRI

Problema apare pe “lista obiectivelor” cerute de CNSC. Printre ele, ca obiective imediate, se prevede “desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS”. Aceasta lista a obiectivelor nu este semnata de liderii USL. Cu toate acestea, colonelul Dogaru sustine, intr-un interviu pentru gandul, ca cei trei lideri au avut cunostinta de toate aceste cereri: “Nu au avut nicio obiectie la obiectivele noastre”. De asemenea, Victor Ponta a declarat, pentru gandul, ca totul este o manipulare de campanie si ca lista obiectivelor a fost atasata ulterior ACORDULUI semnat: “E o tampenie. Cum sa sustinem desfiintarea Curtii Constitutionale, a ANI, a DNA si a CNSAS?!”
Colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a declarat pentru gandul ca obiective precum desfiintarea Curtii Constitutionale, a ANI, a DNA si a CNSAS au fost discutate cu liderii USL.
“Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL pana in luna aprilie, urmand sa-l semneze ei atunci. Lista a ramas neschimbata, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost indeplinite”, a declarat colonelul in rezerva Mircea Dogaru.
El a precizat ca liderii USL nu au avut obiectii asupra niciunui punct cuprins in acest document.
“Curtea Constitutionala, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem in proces cu Curtea Constitutionala de doi ani negandu-i dreptul la existenta pe baza faptului ca legea de functionare a Curtii Constitutionale excede Constitutia. Toate legile aparute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legatura cu justitia sunt nule de drept”, a subliniat Dogaru.
Intrebat de gandul daca cei de la USL sunt de acord cu aceste puncte, liderul SCMD a spus ca cei de la USL sunt de acord cu toate punctele cuprinse in lista de obiective. Mai mult, el a dezvaluit ca cei de la USL au avut la dispozitie documentul patru luni de zile.
“Ei au avut patru luni acordul la dispozitie, l-au semnat si nu au avut nicio obiectie. Curtea Constitutionala dubleaza Inalta Curte de Casatie si Justitie, DNA dubleaza Parchetul General, nu se justifica. Sunt institutii bugetivore, care nu se justifica si care dubleaza institutii ale statului si arme politice in mana unora si altora. Le-a facut Nastase pentru el si au incaput pe mana altora, dar asta e alta problema. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispozitie patru luni”, a declarat pentru gandul Dogaru.
El a spus ca nu conteaza ca Uniunea Europeana a spus ca nu se pot desfiinta institutii precum Curtea Constitutionala sau DNA.
“Cei de afara fac o grava confuzie intre Curtea Constitutionala si Curtea Suprema din alte state. O sa le explicam ca avem o Curte se numeste ICCJ. Nici o problema, o sa le explicam noi. O sa-i explicam lui Barroso ca a fost ales cu votul a 22% din electorat lui madam Merkel ca a fost aleasa cu 34% din intregul electorat si numai rusii mai au baremul de 50% plus unu. Acesti europeni la care ne uitam ca la niste dumnezei sunt de fapt niste copii mari, care gandesc mai putin decat noi pentru ca au mai multa tehnica la dispozitie. Cand le spui ca in Romania respectam democratia ei spun vai dar trebuie respectata”, a fost punctul de vedere exprimat de colonelul in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *