Combinatul Chimcomplex vrea sa isi dubleze capitalul social, la 340,2 milioane lei

Omul de afaceri Stefan Vuza este, de altfel, unul dintre cei interesati sa participe la vanzarea activelor combinatului chimic Oltchim.
“Termenul de subscriere pentru actionarii existenti la data de inregistrare este de 90 de zile, iar perioada de subscriere este cea stabilita prin prospectul de oferta intocmit, data ulterioara publicarii hotararii AGA in Monitorul Oficial”, arata convocatorul, potrivit news.ro.
Actiunile ramase nesubscrise de actionari in cadrul perioadei pentru exercitarea dreptului de preferinta vor fi vandute printr-o oferta publica primara, care va fi intermediata de societatea de brokeraj SSIF Estinvest SA Focsani, potrivit ordinii de zi a sedintei.
Chimcomplex Bor?zesti are o capitalizare de 112,46 de milioane de lei (25 milioane euro).
Pana in prezent, doua companii au anuntat oficial, pana la termenul limita de depunere a ofertelor neangajante, din 23 ianuarie, ca sunt interesate sa preia activele Oltchim: Chimcomplex, societate controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, si grupul germano-polonez PCC, actionar minoritar al combinatului.
Termenul limita de depunere a ofertelor angajante pentru vanzarea activelor combinatului Oltchim, aflat in insolventa, a fost prelungit cu trei luni, pana la 26 iunie, ca urmare a solicitarilor primite de la firmele interesate.
Investitorii care au depus oferte s-au aflat in faza de due-dilligence (audit aprofundat) la Oltchim, ei trebuind initial sa depuna oferte definitive pana in 24 martie.
Citeste si Companiile care cumpara activele combinatului Oltchim nu preiau nici datoriile, nici contractele cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *