Comisar european: Am cerut tarilor ce mentin restrictii pentru romani si bulgari sa …

Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, a declarat vineri ca a cerut explicatii suplimentare statelor membre care inca mentin restrictii pe piata muncii pentru lucratorii romani si bulgari, scrie Agerpres.
“”Unele dintre notificari au fost superficiale si de aceea am cerut explicatii suplimentare de la cateva state membre””, a spus Andor, care a adaugat ca in absenta unor argumente solide tarile respective ar trebui sa-si liberalizeze total piata fortei de munca pentru romani si bulgari, inainte de finalul lui 2013.
In cadrul reuniunii de vineri a ministrilor muncii si afacerilor sociale din UE, reprezentantii celor noua state membre ce au anuntat mentinerea restrictiilor pentru romani si bulgari pana la finalul lui 2013 (Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franta, Luxemburg, Malta, Olanda si Austria) au putut sa isi prezinte punctul de vedere.
Reprezentantul CE a anuntat ca va trimite o scrisoare celor noua state in care va cere argumente suplimentare pentru decizia lor de mentinere a restrictiilor pentru lucratorii romani si bulgari, tinand cont evident de specificul pietei muncii ale fiecareia dintre ele.
Prima tara dintre cele ce aveau in vigoare pana la 31 decembrie 2011 restrictii pentru lucratorii romani si bulgari si care au notificat Comisia a fost Marea Britanie, la 24 noiembrie, fiind urmata de Irlanda (15 decembrie), Germania (21 decembrie), Belgia, Luxemburg, Malta, Austria (22 decembrie), Franta si Olanda (23 decembrie). La finalul anului trecut, toate cele noua state au oferit executivului comunitar explicatii privind evaluarea asupra unei “”perturbari grave a pietei fortei de munca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *