Comisar UE: Troica ar trebui desfiintata. Europa isi poate rezolva problemele fara FMI

Troica formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI ar trebui desfiintata, intrucat Europa isi poate rezolva acum singura problemele, fara implicarea Fondului, a afirmat comisarul UE pentru Justitie, Viviane Reding, potrivit presei germane.
“Troica ar trebui desfiintata. (…) A fost necesara intr-o stituatie de urgenta, in care trebuia actionat urgent, dar acum Europa are experienta si instrumentele necesare pentru a derula analize adecvate si pentru a interveni in chestiuni economice si financiare”, a declarat Reading, potrivit Stuttgarter Zeitung.Europa isi poate rezolva acum problemele si fara implicarea FMI, a adaugat Reading.
Troica negociaza si supravegheaza programele de ajutor financiar pentru tarile cu probleme financiare din zona euro, precum Grecia, Portugalia, Irlanda sau Cipru.
Germania a insistat constant ca FMI sa fie implicat in imprumuturile acordate acestor tari, pentru a avea o siguranta mai mare privind respectarea angajamentelor pentru reforme si masuri de austeritate.
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat in iunie ca implicarea Fondului nu ar trebui sa fie o solutie permanenta. Schaeuble a afirmat ca institutia internationala s-ar putea retrage doar dupa incheierea actualelor programe, in timp ce Reading considera ca FMI ar putea parasi troica si in cateva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *