Comisarul european pentru sanatate, la Bucuresti: Suntem cu totii responsabili pentru refugiati

Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, aflat, joi, la Bucuresti, a spus ca este prima persoana care sustine ajutorarea refugiatilor, precizand ca “suntem cu totii responsabili pentru acesti oameni”.

Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, care a participat, joi, la Bucuresti, la un dialog cu cetatenii pe teme de sanatate si siguranta alimentara, a spus ca traversam momente dificile din cauza crizei din Siria. El i-a strans mana secretarului de stat in MAI Raed Arafat, spunandu-i ca este alaturi de el pentru ca, probabil, si familia sa extinsa din Siria trece prin momente grele. “Sunt mandru sa fiu cu tine aici pentru ca tu stii ce este Uniunea Europeana”, i-a spus comisarul european Vytenis Andriukaitis, explicand ca Uniunea Europeana nu inseamna razboi, ci pace, potrivit Mediafax.
Comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat ca toate statele membre sunt responsabile cu acesti oameni, subliniind ca in aceste momente trebuie sa fim uniti.
“Vad imagini dureroase si din Ucraina, sunt prieten cu poporul rus, sunt impotriva lui Putin, insa politicile lui Putin si Rusia sau rusii nu sunt acelasi lucru. Sunt unul dintre comisarii europeni care vorbeste limba rusa. Eu sunt prima persoana care sustine ajutorarea oamenilor care trec prin conditii foarte, foarte dificile”, a declarat Vytenis Andriukaitis.
El a precizat ca la nivelul Uniunii Europene trebuie pregatit un plan de rezerva chiar de la inceputul procesului de migratie, subliniind ca au fost elaborate deja mai multe documente cu privire la anumite aspecte.
“De exemplu, aspectele economice care tin de migranti, controlul la vama, la granita. Toate acestea inseamna un plan. Exista numeroase instrumente care sunt implicate la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *