Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 anunta: Basescu Guvernul Boc au intreprins actiuni concrete pentru fraudarea alegerilor prezidentiale

Presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc ar fi?intreprins “actiuni concrete pentru favorizarea fraudarii alegerilor”, fiind indicate constituirea de grup infractional, fals si uz de fals, se arata in concluziile raportului Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, potrivit Mediafax.
UPDATE 14.30:?Membrii liberali din Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 au luat decizia de a se retrage si de a nu participa la votul final al raportului, a anuntat, miercuri, deputatul liberal Daniel Fenechiu. CITESTE mai multe AICI.

“Comisia a constatat actiuni concrete ale institutiei prezidentiale reprezentate de Traian Basescu si ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudarii alegerilor in avantajul candidatului Traian Basescu.

Aceste actiuni ale celor doua institutii au fost perfect sincronizate dovedind astfel ca faceau parte dintr-un plan amplu si bine pus la punct, actiunile fiind premeditate. In realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidentiale, reprezentantii celor doua institutii au actionat in forta, cu rea credinta, in total dispret fata de lege”, se arata in concluziile raportului.
Amploarea actiunilor care li se imputa fostului presedinte si membrilor Guvernului PDL de atunci a fost de natura de a schimba rezultatul alegerilor, se precizeaza in raportul comisiei.
Faptele pe care se intemeiaza concluzia comisiei se refera la demiterea ministrului de Interne Dan Nica, urmata de schimbarea tuturor ministrilor PSD cu ministri interimari de la PDL pe 1 octombrie 2010. Prin decrete prezidentiale. “Aceste decrete sunt emise cu incalcarea legii, deoarece in momentul emiterii de catre presedinte, decretul nr.1360 privind constatarea vacantei tuturor posturilor de membru al Guvernului ale ministrilor PSD, ca urmare a demisiilor acestora nu fusese publicat, deci nu exista (art.100 alin. (1) din Constitutie)”, se arata in raport. Ulterior, au fost schimbati si 20 de prefecti cu impact direct asupra organizarii alegerilor.
Comisia inventariaza si posibilele infractiuni comise. In primul rand, este vorba de constituirea unui grup infractional organizat: “Astfel, Presedintele Romaniei – Traian Basescu- , impreuna cu primul ministru al Guvernului – Emil Boc – si cu ceilalti membri ai Guvernului Romaniei – Vasile Blaga, Gabriel Sandu, Gheorghe Pogea, Elena Gabriela Udrea, Radu Mircea Berceanu, Catalin Marian Predoiu, Adriean Videanu si Sorina Luminita Placinta?s-au asociat in vederea comiterii de infractiuni care sa aiba drept consecinta favorizarea comiterii de infractiuni electorale, cu scopul de a-l avantaja pe candidatul Traian Basescu”.
Presedintele Basescu este acuzat si fals intelectual si uz de fals, iar membrii guvernului Boc de abuz in serviciu prin Hotararile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *