Comisia de Munca: Parintii care stau acasa doi ani pentru cresterea copilului primesc 85 la suta din salariu

Un proiect de Lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului a fost adoptat, marti, de?Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor. Mai mult, indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani, informeaza Agerpres.
Potrivit unui articol din proiectul de Lege, persoanele care au realizat 12 luni venituri supuse impozitului,?timp de doi ani, au dreptul la un concediu pentru cresterea copilului, pentru o perioada de doi ani, iar pentru copiii cu handicap, o perioada de trei ani.
Deputatii din Comisia pentru munca au stabilit, de asemenea, ca indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nasterii copilului.?Indemnizatia minima nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat, iar plafonul maxim, de 3.400 de lei, pentru indemnizatia pentru cresterea copilului a fost eliminat.?A fost eliminata si optiunea pentru mame de a sta acasa un an sau doi ani. Toate mamele pot sta acasa pana cand copilul implineste doi ani.?”Indemnizatia se majoreaza cu 85% …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *