Comisia Europeana revizuieste in minus estimarea de crestere economica a Romaniei in 2017. Proiectul legii salarizarii, un risc semnificativ

Comisia Europeana (CE) si-a revizuit in scadere estimarile pentru acest an referitoare la cresterea economiei romanesti si deficitul public si avertizeaza, totodata, ca proiectul legii salarizarii unitare reprezinta un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale.
Conform previziunilor economice de primavara publicate joi de Executivul comunitar, economia romaneasca ar urma sa inregistreze un avans de 4,3% in 2017, sub estimarile cuprinse in previziunile din iarna care indicau o crestere a PIB de 4,4%.
Pentru 2018, Comisia Europeana isi mentine estimarile potrivit carora avansul economiei romanesti urmeaza sa incetineasca la 3,7%.
“Cresterea reala a PIB este estimata sa ramana solida, pe fondul relaxarii fiscale si majorarilor salariale (…) Deficitul bugetar va continua sa creasca din cauza reducerilor de taxe si majorarii cheltuielilor publice”, se arata in raportul Comisiei Europene, potrivit Agerpres. ?

In ceea ce priveste deficitul guvernamental general, conform noilor estimari, deficitul public ar urma sa ajunga la 3,5% din PIB in 2017, pentru ca in 2018 sa se agraveze si mai mult pana la 3,8% din PIB. Comisia Europeana si-a revizuit si in acest caz estimarile fata de luna februarie, cand prognoza un deficit de 3,6% din PIB in 2017 si unul de 3,9% din PIB …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *