Comisia Europeana: “Acordul privind Brexitul nu e negociabil”. Marea Britanie cere modificarea acestuia

Purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat: “Avem o pozitia unanima a Celor 27 privind acordul Brexitului care reflecta pozitia UE. La acest acord s-a ajuns impreuna cu guvernul britanic, este sustinut de lideri si nu poate fi renegociat”.
Intrebata daca aceasta pozitie se va schimba in cazul in care parlamentarii britanici vor vota pentru a cere modificari privind solutia de rezerva pentru granita irlandeza, ea a precizat: “Singurul lucru pe care il pot spune este ca vom astepta rezultatul votului de maine din Camera Comunelor. Apoi vom astepta ca guvernul sa ne spuna care sunt urmatorii pasi”.
Oficialii de la Bruxelles vor analiza deciziile guvernului britanic privind Brexitul la o intalnire a comisarilor europeni de miercuri.
In paralel, guvernul britanic a informat ca acordul Brexitului va trebui modificat.
Purtatorul de cuvant al premierului britanic Theresa May a declarat: “Am ajuns la o intelegere cu Uniunea Europeana privind acordul de retragere si viitorul parteneriat. Acest acord a fost supus votului parlamentarilor iar parlamentarii l-au respins. Prim-ministrul este determinat sa paraseasca UE cu un acord, dar in mod clar daca vrem sustinerea parlamentului, vor trebui facute modificari”.
Intrebat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *