Comisia Europeana: Negocierile privind Brexitul nu vor incepe mai devreme de mijlocul lui iunie

Negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu vor incepe “mai devreme de mijlocul lui iunie”, potrivit negociatorului-sef al UE, Michel Barnier, informeaza AFP, citat de Agerpres.
Potrivit unui document al Comisiei Europene, pana la 22 mai, europenii trebuie sa-si finalizeze pregatirile pentru negocierile cu Londra, insa, “tinand cont de convocarea, la 8 iunie, de alegeri legislative in Marea Britanie, ele nu vor fi lansate mai devreme de mijlocul lunii iunie”.
Michel Barnier, care va negocia in numelor Celor 27, spera ca “climatul de politica interna in Marea Britanie va fi mai favorabil unui acord”?dupa scrutin, arata un procesul-verbal al unei reuniuni a executivului european desfasurate la inceputul lui mai.?Potrivit lui Barnier, chestiunea “reglementarii financiare”,?adica a achitarii de catre Londra a tuturor angajamentelor financiare asumate in cadrul UE, “va fi, fara indoiala, una din cele mai dificile ale negocierii”.
“Or, daca nu se va ajunge la un acord asupra acestui punct, el estimeaza ca riscul absentei un acord privind retragerea ordonata a Regatului Unit ar deveni real, intrucat niciunul din cele 27 de state membre nu vrea sa contribuie suplimentar la cadrul financiar multianual actual si nici sa primeasca mai putin pentru proiectele finantate de acest cadru”, este consemnat in procesul-verbal.
Un acord privind o “metodologie clara”?pentru calcularea acestei sume – evaluata deocamdata de europeni la circa 60 miliarde de euro – va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *