Comisia Europeana: Programul de asistenta financiara cu Romania a “deraiat”

Vicepresedintele Comisiei Europene,?Valdis Dombrovskis, a declarat, marti, ca ultima revizuire a acordului dintre Comisia Europeana si Romania nu s-au finalizat cu succes, informeaza Hotnews.
Totusi, programul de asistenta financiara cu Romania, desi a “deraiat”,?nu a fost?suspendat inainte de termen. In urma?misiunii de evaluare din iunie, care, la nivel tehnic, nu s-a finalizat cu succes, expertii Comisiei au redactat un raport care a fost prezentat astazi, 14 iulie, in Consiliul Afaceri Economice si Monetare (ECOFIN). ?
Pana in acest moment se discuta inclusiv posibilitatea suspendarii programului inainte de termen (care va expira oficial in septembrie).
Dombrovskis a mentionat ca, desi in Romania au avut loc multe progrese semnificative (crestere economica, o serie de reforme implementate) programul este “off-track” pentru ca modificarile fiscale creaza ingrijorari. ?
Astfel, masuri precum reducerea TVA la 19% si alte reduceri de taxe vor cauza o crestere a deficitului bugetar la circa 3% in 2016; aceasta situatie complicata nu este de natura sa transmita incredere pietelor. ?
Acordul expira in septembrie, a mai spus acesta, prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *