Comisia Europeana: UE si statele membre continua sa respecte consensul international privind Ierusalimul

Pozitia Comisiei Europene a fost exprimata la solicitarea Agerpres, care a cerut un comentariu privind recentul anunt al Guvernului roman privind intentia mutarii Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Uniunea Europeana are o pozitie clara si comuna, care este neschimbata: Singura solutie realista la conflictul dintre Israel si Palestina se bazeaza pe existenta a doua state, cu Ierusalimul capitala atat a statului Israel, cat si a statului Palestina, de-a lungul liniei din 1967”, se arata in raspunsul Comisiei Europene, transmis vineri Agerpres prin intermediul unui purtator de cuvant.
“Uniunea Europeana si statele membre continua sa respecte consensul international privind Ierusalimul, pana cand statutul final al Orasului Sfant va fi rezolvat prin negocieri directe intre parti”, a mai precizat executivul comunitar.
“Uniunea Europeana continua sa coopereze cu ambele parti si cu partenerii sai internationali si regionali pentru a sprijini reluarea unui proces semnificativ spre o solutie negociata privind existenta a doua state, singura cale realista si viabila de a indeplini aspiratiile legitime …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *