Comisia speciala pentru modificarea legilor securitatii nationale se intruneste astazi in prima sedinta. Cine sunt membri

UPDATE: Comisia parlamentara speciala pentru modificarea legilor securitatii nationale a fost infiintata miercuri, prin decizia plenului reunit al Legislativului, va fi condusa de catre deputatul PSD, Gabriel Vlase, iar din comisie vor mai face parte si senatorii, Claudiu Manda, Adrian Tutuianu si Viorel Salan.
Gabriel Vlase este la al patrulea mandat de parlamentar si este deputat PSD de Bacau si membru in Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor. Din forul legislativ de specialitate vor mai fi si presedintele Comisiei de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, fostul ministrul a Apararii, senatorul PSD Adrian Tutuianu, si actualul presedinte al comisiei de ancheta privind SIPA, senatorul PSD, Viorel Salan.Pe langa acestia, in componenta Comisiei, tot din partea social-democratilor, vor fi si deputatul Gheorge Caprar, care este si presedinte al Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor.
Liberalii ii vor avea in comisie pe senatorul PNL, Ioan Chirtes, membru in Comisia de control al SRI si de deputatii Ovidiu Raetchi si Razvan Prisca, ambii membri in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor. USR va fi reprezentat de deputatul Claudiu Prisnel, UDMR de deputatul Csoma Botond, secretar in Comisia de control al SRI, iar ALDE il are reprezentat pe deputatul Gheorghe Cucsa. PMP il va avea in componenta Comisiei pentru modificarea Legilor sigurantei nationale pe deputatul Mircea Samartinean, in timp ce grupul minoritatilor pe deputatul Ibram Iusein.
Comisia care va modifica legile securitatii nationale are urmatoarele obiective: analizarea cadrului normativ actual, elaborarea propunerilor de modificare, corelare si sistematizare a textelor legislative care reglementaza materia, elaborarea unor proiecte de acte normative in domeniile analizate, centralizarea, in vederea examinarii, a initiativelor legislative care au incidenta in materia securitatii nationale, aflate in procedura celor doua Camere ale Parlamentului.
De asemenea, a”comisia poate avea rol de initiator al propunerilor legislative in domeniul securitatii nationale, organizeaza dezbaterile asupra acestora si intocmeste rapoartele pe care le va inainta celor doua Camere ale Parlamentului pentru dezbatere si adoptare”.
In hotararea de infiintare a comisiei speciale se mai mentioneaza ca sedintele sunt, de regula, publice, iar comisia va functiona pe o perioada de sase luni de la data infiintarii, cu posibilitatea ca Birourile permanente reunite sa ceara prelungirea termenului, la solicitarea motivata a presedintelui de comisie.
PSD va avea opt membri in comisie, PNL va avea trei membri, in timp ce ALDE, USR, PMP si UDMR vor avea cate un reprezentant.
Presedintele comisiei va fi, potrivit unor surse, deputatul PSD Gabriel Vlase, iar PSD va fi reprezentat si de senatorii Claudiu Manda, Adrian Tutuianu, Viorel Salan si de deputatul Gheorghe Caprar. PNL va fi reprezentat de senatorul Ioan Chirtes si de deputatii Ovidiu Raetchi si Razvan Prisca. USR va fi reprezentat de deputatul Claudiu Prisnel, UDMR de deputatul Csoma Bodond, in timp ce ALDE il are reprezentant pe deputatul Gheorghe Cucsa, PMP, pe deputatul Mircea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *