Comisioane uriase la retragerea de la bancomat. Sumele pot ajunge pana la 15 lei pentru o retragere de 50 de lei

Daca iti aduci salariul la o anumita banca ai sanse sa ai comisioane zero. Sunt insa si exceptii: BCR si BRD isi disputa astfel locurile pentru cele mai mari comisioane percepute pentru retragerile de la alte banci.
Urmatoarea clasata este Unicredit. Astfel te poti trezi cu surpriza ca platesti 15 lei pentru o retragere de 50 de lei. Aceeasi suma o platesti si daca retragi 200 de lei sau 1.000 de lei. Asta deoarece, BCR in acest caz, iti stipuleaza clar ca pentru retragerile de numerar de la bancomatele altor banci decat BCR, comisionul este de 1% din suma, dar minimum 15 lei.
La celelalte banci, pentru retrageri de 200 de lei comisioanele sunt in general de 3,5 sau 4,5 lei. Se diferentiaza ING Bank care are comision de 5 lei pentru orice retragere, indiferent de marimea sumei, si Unicredit care are comision de retragere de 1% din suma dar si BRD, care este si mai scumpa. BRD are comisionul de retragere de la alte bancomate de 1% din suma plus cinci lei.
La o suma de 1.000 de lei retrasa de pe un card BCR platesti 15 lei, in timp ce la un card de debit emis de BRD platesti 17 lei, iar la unui emis de Unicredit 12,5 lei.
loading…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *