Comitetul Executiv National al PSD se reuneste luni intr-o sedinta premergatoare Congresului din 10 martie

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD va avea loc de la ora 11.00, la Parlament.
La ultimul Comitet Executiv, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca vrea organizarea unui Congres extraordinar in care va cere un vot de reconfirmare a functiei sale in partid si o redefinire a programului de guvernare, iar data congresului a fost stabilita in Biroul permanent national al partidului din 21 fabruarie.?
Purtatorul de cuvand al PSD, Adrian Dobre, declara ca in sedinta CExN premergatoare Congresului se va discuta daca este necesara schimbarea structurii Biroului Permanent National (BPN), dar se va discuta si despre modificarile propuse la Statutul partidului.
La Congresul PSD si-au anuntat oficial candidatura pentru functii de conducere presedintele PSD, Vrancea Marian Oprisan, secretarul general adjunct al partidului, Codrin Stefanescu, iar vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca, daca organizatia de femei a PSD o va recomanda pentru o functie de conducere, va candida la un post de vicepresedinte.
Marian Oprisan spunea ca va candida pentru o functie de conducere in partid la Congresul din martie, deoarece in 2015 nu a facut-o pentru ca avea un dosar penal. “Sa vedem ce stabilim in organele statutare ale PSD, in Biroul Permanent, in urmatorul Comitet Executiv impreuna cu colegii, sa vedem ce forma va exista si evident ca acest Congres va avea loc la data stabilita (…) Nu am candidat in anul 2015 la congres pentru ca am zis foarte clar ca nu candidez pentru ca am un dosar si este dosarul meu, nu dosarul partidului. De data asta, pentru ca am demonstrat intregii natiuni ca sunt nevinovat, va spun cat se poate de clar ca eu candidez la o functie de conducere in PSD”, a declarat Oprisan.
De asemenea, Codrin Stefanescu spunea ca va candida la o functie in partid pentru ca nu ii e teama de concurenta. “Stiti foarte bine ca voi candida pentru orice functie, nu mi-e frica de concurenta din interiorul partidului. Chiar am fost cel care a sustinut ideea de Congres cu alegeri si pentru vicepresedinti. O sa fie probabil o competitie in partid, daca vom stabili lucrul asta. Trebuie sa vobim cu totii si sa votam, inclusiv cu colegii din CEx”, a spus acesta.
Gabriela Firea a spus vineri ca va candida pentru un post de vicepresedinte al PSD daca Organizatia Femeilor Social Democrate o va recomanda. “Nu ma ocup cu revolutia in partid. Daca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *