Companiile aeriene maresc durata estimata a zborurilor pentru a evita acordarea de despagubiri

Companiile adauga pana la 35 de minute in plus la durata estimata a calatoriei pentru a se asigura ca isi mentin punctualitatea si astfel scade riscul de a fi nevoite sa despagubeasca pasagerii, conform investigatiei Which? Travel.
Majoritatea calatoriilor aeriene au o durata estimata mai mare decat acum zece ani, in ciuda imbunatatirilor tehnologice.
Au fost luate in considerare 125 de rute si durata lor medie estimata de companiile aeriene in 2009 si au fost comparate cu aceleasi rute in 2017. Dintre acestea, 61% dureaza mai mult in prezent. In cazul Ryanair, procentul este de 82%, la British Airways 87%, pentru Virgin Atlantic 75% si 62% pentru easyJet.
Rory Boland, editorul Which?, a declarat: “Pasagerii se pot simti inselati de aceasta practica. Companiile aeriene vor sustine ca adaugarea a 10, 20 sau chiar 30 de minute la durata estimata a zborurilor va imbunatati timpul de zbor. Dar scaderea in punctualitate din ultimii ani sugereaza ca nu a ajutat prea mult”.
“In schimb, marirea duratei estimate a zborurilor inseamna, cel mai probabil, ca pasagerii petrec mai mult timp la imbarcare sau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *