Complexul detoxifiant natural si complexul hepatic forte in afectiunile hepatice

SanatateaTV difuzeaza emisiunea Complexul detoxifiant natural si complexul hepatic forte in afectiunile hepatice, interviu realizat cu ing. chim. Stefan Manea, dir. general Hofigal si dr. Tatomirescu Liviu. Emisiunea poate fi urmarita la Categoria Medicina Naturala pe platforma online www.sanatateatv.ro.
Complexul detoxifiant natural contine extracte de armurariu, busuioc, cimbru, zmeura, menta, levantica, lemn dulce, uleiuri volatile de rozmarin si menta. Prin asocierea extractelor din compozitia suplimentului alimentar se realizeaza un fitocomplex cu o pronuntata actiune detoxifianta generala care asigura neutralizarea toxinelor si eliminarea acestora din organism. Produsul este destinat suplimentarii dietei gratie proprietatilor hepatoprotectoare, de stimulare a sintezei de proteine. Astfel, protejeaza si induce regenerarea celulei hepatice, contribuie la normalizarea valorilor transaminazelor serice crescute, induce cresterea fluxului biliar, imbunatateste digestia grasimilor si are un efect usor laxativ.
Ambele produse ofera o protectie a sistemului nervos prin stimularea activitatii celulei nervoase si eliminarea substantelor toxice acumulate la nivelul sistemului nervos central si neurovegetativ. Este recomandat ca supliment alimentar cu rol de protectie si restabilire a functiilor hepatice, adjuvant eficient in regimul alimentar pentru hepatite cronice, insuficienta hepatica, steatoza hepatica, alergii cronice la substante chimice si alergeni din mediul inconjurator.
Imbolnavirea ficatului poate avea cauze diferite. Specialistii Hofigal recomanda termografia, o metoda de diagnostic functional relativ noua, neinvaziva, nenociva si nedureroasa. Aceasta se efectueaza la Complexul Medical HofiMed.
Prin aceasta metoda se pot identifica cauzele primare care au dus la imbolnavirea ficatului. Termografia functioneaza dupa un principiu relativ simplu: organismul uman este un tot si este tinut la o temperatura constanta de circulatia periferica din tesutul cutanat si de intensitatea proceselor metabolice din piele. Cand sangele nu circula peste tot, cantitatea de sange scade, ceea ce duce la racirea organismului in zona respectiva.
In mod normal temperatura este repartizata uniform pe suprafata corpului, cu unele exceptii de care medicul va tine cont. In imaginea termografica zonele corporale cu temperatura normala si uniforma apar in nuante de verde. Zonele unde este prezent un proces inflamator acut se vad la termografie in paleta de culori galben-portocaliu-rosu. Procesele degenerative cronice insotite de sclerozarea tesuturilor si diminuarea circulatiei periferice apar in imagine in paleta de culori albastru-mov. Medicul observa aceste zone, stie care e cauza primara si propune o schema de tratament care se va verifica practic dupa 45 zile, cand pacientul revine pentru o alta termografie si se compara cele 2 rezultate: inainte si dupa tratament.
SanatateaTV este prima televiziune online care isi propune sa sublinieze importanta unei vieti sanatoase si a preventiei, dar si sa faciliteze accesul la specialisti pe probleme de sanatate prin realizarea de emisiuni, cu sustinerea unor medici renumiti, dar si a unor personalitati si organizatii din domenii conexe sanatatii.