Complot Al-Qaida la nivel global: Statele Unite emit o avertizare de calatorie

Complot Al-Qaida la nivel global: Statele Unite emit o avertizare de calatorie / FOTO: http://www.adevarul.es

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de calatorie la nivel global, valabila pana la sfarsitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al retelei teroriste Al-Qaida, cetatenii americani fiind indemnati sa dea dovada de vigilenta in timpul deplasarilor externe.
Potrivit ziarului The New York Times, serviciile de spionaj americane au interceptat comunicatii intre lideri ai retelei Al-Qaida.
Washingtonul precizeaza ca avertizarea de calatorie expira pe 31 august, recomandandu-le cetatenilor americani sa fie vigilenti in strainatate.
“Informatiile curente sugereaza ca reteaua Al-Qaida si organizatiile afiliate continua sa pregateasca atacuri teroriste, atat in Orientul Mijlociu, cat si in alte zone”, precizeaza Departamentul de Stat.Statele Unite au anuntat vineri inchiderea, duminica, a 25 de ambasade si consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor amenintari specifice.
Presedintele SUA, Barack Obama, a cerut luarea “tuturor masurilor necesare” pentru protejarea cetatenilor americani, conform unui oficial de la Casa Alba, citat de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *