Concluziile Summitului de la Bratislava. Germania si Franta vor colabora intens pentru succesul UE. Ce spune Iohannis

Germania si Franta vor colabora “intens” pentru a obtine “succesul” Uniunii Europene, afirma cancelarul german, Angela Merkel, dupa summitul de la Bratislava, informeaza ziarul Le Figaro citat de Mediafax.
“Franta si Germania se angajeaza sa colaboreze intens in urmatoarele luni pentru a obtine succesul Uniunii Europene”, a declarat Angela Merkel, conform ziarului Le Figaro.
La randul sau, Francois Hollande a notat ca summitul de la Bratislava a demonstrat ca Uniunea Europeana poate continua sa functioneze dupa decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.
Liderii celor 27 de state europene au stabilit sa prezinte, pana in martie 2017, un plan de relansare a Uniunii Europene, anunta cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
“Am stabilit ca in Europa – in situatia cruciala in care se afla dupa referendumul britanic si din cauza altor dificultati – sa elaboram impreuna, inainte de implinirea a 60 de ani de la Tratatul Roma, o agenda, un plan de lucru pentru gestionarea problemelor”,?a declarat Angela Merkel, conform site-ului agentiei Reuters.
Tratatul de la Roma, care a constituit Comunitatea Economica Europeana, a fost semnat pe 25 martie 1957.
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene fara Marea Britanie s-au reunit vineri la Bratislava, in cadrul unui summit informal al Consiliului European, pentru a discuta despre perspectivele UE dupa decizia Londrei de parasire a Blocului comunitar.
Iohannis: Tema Schengen a fost discutata doar informal. Sunt unii politicieni ingrijorati?
Presedintele Klaus Iohannis a spus vineri, la finalul summit-ului UE 27 de la Bratislava, ca isi mentine evaluarea potrivit careia chestiunea admiterii Romaniei in Schengen nu este rezolvata, dar este pe un trend pozitiv, unii lideri politici fiind ingrijorati, mai ales pentru ca au alegeri interne.
Klaus Iohannis a spus ca dosarul Schengen nu a fost abordat in plenul summmit-ului, ci doar in discutiile informale din marja reuniunii de la Bratislava, discutii pe care le-a calificat drept “foarte bune”, insistand insa ca este nevoie de mai multe consultari cu partenerii, inaintea de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *