Condimenteaza-ti casa: cum sa-ti decorezi locuinta in stil marocan

Designerii de la joocastudio, Alexandra Stamate si Cristina Ionete au ?lucrat la un proiect amenajare in stil marocan si au avut ocazia sa afle mai multe despre acest stil. In timp ce cautau documentatie si inspiratie, au descoperit o lume fascinant de colorata si texturata!
?Pufuri, covorase kilim, vaze, lampi, placi ceramice, perne decorative, paravane, masute-taburet, toate sunt elemente care pot adauga o nota exotica si visatoare oricarui interior.
Culorile Marocului sunt nuantele de verde-turcoaz albastru ale Oceanului Atlantic, auriul nisipului Saharei si rosul apusului de soare african. Motivele marocane sunt in general geometrice, alambicate, bogate in detalii si colorate si foarte decorative, astfel incat orice element marocan, oricat de mic, va iesi in evidenta.
Lanternele/ lampile marocane- creeaza un decor magic prin jocul de lumini si umbre desenat in incapere. Pot fi realizate din piele de capra bine intinsa, pictata cu motive traditionale (lampi henna), din mozaic de sticla (lampi vitraliu) sau din metal sculptat foarte detaliat. Pufurile marocane – sunt deja celebre cele din piele colorata, uni sau patchwork. Sunt foarte jucause si exista intr-o mare varietate de culori si modele.?
?Masutele de cafea – realizate din lemn sculptat, au dimensiunile si proportia unui taburet pentru copii. Sunt foarte simpatice! Paravanele – daca ai un living spatios si vrei sa creezi doua zone de conversatie, un paravan poate fi o solutie potrivita si foarte estetica. Asta daca nu il vrei in dormitor, pentru o nota de exotism si mister.
Panouri decorative din lemn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *