Conflictul din Turcia se intensifica. Noi victime la Instanbul

Un politist a murit, duminica, in ciocniri violente cu manifestanti de extrema-stanga in cartierul Gazi, din Istanbul. Politistul, grav ranit de gloante in timp ce politia proceda la arestari in acest cartier, a decedat la spital, a anuntat agentia proguvernamentala Anatolia, preluata de AFP.

UPDATE: Aviatia militara turca a bombardat din nou, duminica, obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in nordul Irakului, cel mai recent atac al Ankarei impotriva militantilor kurzi si Statului Islamic, au anuntat surse din securitatea turca, informeaza Reuters. Avioanele de lupta F-17 care au lovit baze ale rebelilor PKK din Hakurk in nordul Irakului, au decolat la putin timp dupa ora locala 20.00 (17.00 GMT) de la baza aeriana din Diyarbakir, au declarat aceste surse.
Ciocniri violente au loc in acest cartier de la moartea unui militant de extrema-stanga, ucis intr-un raid al politiei, care a avut loc vineri.
Totodata, alti doi militari turci au fost ucisi si alti patru au fost raniti duminica dimineata, intr-un atac cu bomba produs in sud-estul tarii, in contextul in care insurgentii kurzi au semnalat incetarea armistitiului din cauza raidurilor aeriene turce, informeaza BBC News online, citat de RFI.ro.
Atacul cu masina-capcana a vizat un convoi militar in localitatea Lice. Atentatul intervine la 24 de ore dupa ce aviatia militara turca a atacat pozitii militare kurde din nordul Irakului, incalcand practic armistitiul cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Atacul nu a fost revendicat, dar insurgentii PKK au avertizat ieri ca vor inceta armistitiul, care dura de doi ani, dupa raidurile aeriene turce.
“?Conditiile privind mentinerea armistitiului au fost intrerupte (…), in contextul acestor agresiuni. Avem dreptul sa ne aparam?”, au declarat Fortele de aparare a poporului (HPG), aripa militara a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, intr-o declaratie pe pagina de internet a gruparii.
Presedintele regiunii autonome kurde din nordul Irakului, Massoud Barzani, l-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *